Films

Hieronder ziet u een aantal films die in de loop der jaren van het werk gemaakt zijn. Klik op de afbeelding om de film te starten.

De Prop (2012)

In Wormer NH stond lange tijd een papierfabriek. Deze zorgde voor veel werkgelegenheid. De fabriek werd jaren geleden afgebroken, maar 6 gietijzeren zuilen uit deze fabriek werden bewaard. De historische vereniging Wormer nodigde via een prijsvraag kunstenaars uit om een voorstel te doen voor een monument voor deze fabriek, gebruik makend van deze 6 zuilen. Nouwens heeft de zes zuilen bij elkaar gezet als een open sokkel en daarbovenop een reusachtige ‘papier’ prop geplaatst, van rvs. In het filmpje is het maakproces van de Prop te zien.

Brettensuite (2015)

Zie voor meer informatie het PROJECT > Brettensuite.

In het filmpje is een fietstocht langs alle 20 beelden langs het Brettenpad. Het pad is ongeveer 12 kilometer lang, begint in het Westerpark en gaat in westelijke richting de stad uit, langs de Haarlemmerweg en het spoor. Een geweldige fiets- en wandelroute.

De Mantel (2016)

Nouwens werd uitgenodigd om een werk te maken voor een tentoonstelling in de Domkerk te Utrecht. Het thema was Sint Maarten, de patroonheilige van de kerk en van Utrecht. Hij maakte een geabstraheerde mantel van rvs, speciaal voor een hele hoge nis.

In het filmpje is de spectaculaire plaatsing van het beeld te zien.

Celler Skulptuur weken (2018)

Van 1-16 september 2018 was Herbert Nouwens deelnemer aan de Celler Skulpturwochen, in Celle, Duitsland. Daar maakte hij het beeld Der Strom. Een fragiele toren van roestvrijstalen brokken staal, 8 meter hoog. Dit staal had hij al in Nederland laten bewerken en verbuigen. Er deden nog twee kunstenaars mee aan het symposium, Jörg Bach en Hermann Grüneberg.

Het beeld van Nouwens staat nu bij de jachthaven van Celle.

De Celler Skulpturwochen is een initiatief van de Stiftung Heitland Foundation, die ook elk jaar aan een kunstenaar een prijs uitreikt. In maart 2019 zal er een bescheiden tentoonstelling georganiseerd worden met klein werk van de drie deelnemende kunstenaars.